Президент України Леонід Кучма прийняв Голову Меджлісу Ісламської Ради Ірану Мехді Кяррубі, який на чолі іранської делегації перебуває в нашій країні. Під час бесіди Президент України вказав на високий рівень політичного діалогу між двома державами та зацікавленість України в активізації відносин з Іраном у різних сферах.
Голова Меджлісу Ісламської Ради Ірану подякував за гостинність, назвав продуктивними переговори з главою українського парламенту Володимиром Литвином та Прем’єр-міністром України Віктором Януковичем. 
Мехді Кяррубі висловив задоволення рівнем двосторонніх відносин з Україною, відзначивши насамперед політичну, економічну взаємодію, взаємодію в міжнародних організаціях та міжпарламентських зв’язках: «Але треба більше використовувати потенціал нашого двостороннього співробітництва та надати нашим відносинам динамічнішого розвитку». Мехді Кяррубі також висловив готовність до співпраці в різних сферах, зокрема в енергетиці, транспорті, авіабудуванні, та висловив сподівання на результативність роботи спільної україно-іранської міжурядової комісії, засідання якої відбудеться у листопаді.
Сьогодні, в останній день перебування на українській землі, іранська делегація відвідає Харків.