У Харкові, який бачив безліч різних виставок, пройшла ще одна з дуже своєрідними експонатами — продукцією провідного вітчизняного виробника компресорної техніки концерну «Укрросметал». Її відвідувачі — машинобудівники, будівельники, тракторо-, авіабудівники, транспортники, комунальники — були приємно вражені тим, що концерн відтепер дає гарантію на таку складну техніку, як компресори, строком на чотири роки. Це можуть дозволити собі лише провідні виробники світового ринку, спираючись на свою високотехнологічну сучасну технічну базу. Проте сумські машинобудівники, а головне підприємство концерну — ВАТ «НВАТ ВНДПкомпресормаш» розташовано саме там, випускають сьогодні вироби, які ні в чому не поступаються кращим зарубіжним аналогам.
— Харківський авторемонтний завод, — розповів нам його директор В. Павленко, — придбав два потужні компресори сумчан і за рахунок того, що вони споживають утричі менше енергії, ніж старі, за шість місяців окупив витрати. Нова техніка, яка, до речі, не потребує постійної присутності оператора, має гарантований ресурс роботи 40 тисяч годин, дала змогу істотно знизити собівартість ремонтів автомобілів.
Для того, щоб виставка пройшла успішно, сумчани подбали заздалегідь: провели анкетування серед промисловців, вивчили попит, поцікавилися роботою конкурентів.
Від віце-президента концерну «Укрросметал» Ю. Гришана ми дізналися, що укладені контракти вже окупили витрати на проведення виставки, а контакти, які було встановлено під час її проведення, дають підставу сподіватися, що попереду — нові замовлення.
Чергову таку акцію концерн «Укрросметал» планує провести у Дніпропетровську.
Ринок вимагає активності, пошуків не лише у сфері виробництва, а й маркетингу. Ті, хто це добре розуміє, перемагають на цьому ринку.