Магазин запчастин для сільгосптехніки, котрий відкривали представники НАК «Украгролізинг» у Городенці на Івано-Франківщині, хоча й презентувався, як великий, не вражав багатим асортиментом залізних деталей, від яких зазвичай вигинаються полиці подібних крамниць. А в затісне приміщення, яке того дня захотіли оглянути кількасот учасників урочистого заходу, за раз втиснулося з два десятки відвідувачів. Товару на полицях обмаль, здебільшого рекламні стенди.

— Так і має бути, — розповідав згодом почесний президент НАК «Украгролізинг» народний депутат Василь Шпак. — Найголовніша «деталь» у цьому магазині — комп’ютер. Завозити запчастини для сільгоспмашин на сотні—тисячі гривень — учорашній день. Та й задоволення не з дешевих. Є інший, перспективніший шлях. Завдяки вміщеній в комп’ютер базі даних сільгоспвиробник може отримати тут інформацію про наявність потрібної запчастини на будь-якому заводі, торговельних точках інших регіонів. І що головне —отримає її через 8—10 годин.

Як стверджує Василь Шпак, НАК «Украгролізинг» наступного року має намір відкрити півтисячі таких крамниць — чи не в кожному сільськогосподарському районі країни.

Того дня на виставковому полігоні у Городенці розгорнулося справжнє святкове дійство: під співи та музику експонувалася сільськогосподарська, лісонавантажувальна техніка, агрегати для переробної галузі — увесь цей скарб реалізується на умовах фінансового лізингу. А малогабаритна вітрова електростанція підприємства «АВАНТЕ» викликала неабияку зацікавленість у фермерів.

Головне завдання було, поінформував Василь Шпак, експонувати саме ту техніку, до якої виявлять зацікавленість товаровиробники Прикарпаття, показати, що саме можуть вони взяти сьогодні у лізинг. Машинерія підібрана з урахуванням специфіки регіону, де багато малих господарств, і ми навмисне не звозили сюди великих складних комбайнів, які мало використовують в цьому краї.

Окреслювали шляхи співробітництва та підбивали підсумки вже на семінарі-нараді. Директор Івано-Франківської філії НАК «Украгролізинг» Василь Гречин переконаний, що лізинг на вигідних умовах дасть можливість забезпечити аграріїв технікою. Відтак не від’їжджатимуть масово за кордон його земляки у пошуках роботи та заможнішого життя.

 

Івано-Франківська область.