10 жовтня у конференц-залі президії Міжрегіональної академії управління персоналом розпочався ІІІ міжнародний студентський шаховий фестиваль «Vіvat Akademіa» пам’яті народного депутата України Анатолія Єрмака. Започаткований колись з ініціативи цього парламентарія фестиваль після трагічної загибелі Анатолія Васильовича справедливо вирішили назвати його іменем.
Окрім власне МАУП (президент Г. Щокін, ректор В. Бебик — співголова фестивалю), клопоти з організації третього фестивалю взяло на себе Київське юридичне товариство. Його голова Олег Березюк, до речі, відомий серед депутатського корпусу правник, колишній працівник ВР, розповідає, що товариство взялося за цю справу на знак вдячності за активну життєву і правозахисну позицію екс-парламентарія Анатолія Васильовича Єрмака. Нагадаємо, депутат ВР другого і третього скликань від Запорізької області був членом парламентського Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, представником депутатського об’єднання «Антимафія», віце-президентом Федерації шахів України, організатором і керівником Всеукраїнського товариства Нестора Махна «Гуляйполе», одним із лідерів Спілки офіцерів України. Серед членів оргкомітету — соратники А. Єрмака: народний депутат України Григорій Омельченко (співголова оргкомітету), Валентин Грінченко — член правління товариства Нестора Махна «Гуляйполе», Олександр Ребека — голова громадської організації «Афганці Чорнобиля». Навчальні колективи в оргкомітеті представляє перший проректор Національної академії внутрішніх справ генерал-майор міліції Василь Шакун, засоби масової інформації репрезентує парламентський оглядач «Голосу України» Анатолій Бень.
Позмагатися за шахівницею до столиці України з’їхалися найкращі шахісти не лише з провідних вузів України, а й представники закордонних студентських колективів з Польщі, Азербайджану, Ірану і Китаю... Більш як півтори сотні студентів змагаються в інтелектуальній грі за швейцарською системою у 9 турів, на десять переможців особистої першості серед чоловіків і трьох переможниць серед жінок чекають цінні подарунки та інші нагороди.
Вл. інф.