Футбол. Сьогодні на столичному стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського о 19.00 розпочнеться товариський матч національних збірних України та Македонії. Буденна подія, скаже хтось. Але для Олега Блохіна — видатного українського футболіста, а нині тренера — цей день значущий. Він починає працювати на Батьківщині. Раніше його тренерська кар’єра була пов’язана лише з Грецією.

І от 18 вересня переважна більшість членів виконкому ФФУ (25 «за» і двоє утрималися) назвали заслуженого майстра спорту 50-річного Олега Володимировича Блохіна новим наставником збірної України.
Либонь, не варто перелічувати всі титули Блохіна, здобуті під час блискучої кар’єри спортсмена планетарного рівня. Нинішня його місія інша. Мало хто знає в Україні, який тренер Блохін. Мені пощастило кілька років тому провести тиждень в Афінах і спостерігати тренерську діяльність земляка. Повірте, в Греції він не менш популярний і шанований, ніж в Україні.
Тепер він усім серцем прагне допомогти національній команді посісти місце, гідне українського футболу. Ми вже встигли де в чому переконатися. Скажімо, Блохін прагне нестандартно, без шаблонів вести роботу з формування збірної. Немає сумнівів: він намагається робити все від нього залежне, щоб гра команди була успішною і подобалася вболівальникам.
Чи досягне Блохін задуманого, покаже час. Але він пообіцяв, що виступатимуть у синьо-жовтих футболках з державною символікою лише ті, хто щиро прагне цього.
І сам Олег Володимирович був прикладом патріотизму, самовідданості, бойовитості. Він ніколи не йшов у когось на поводу. Його принциповий характер, спортивна злість мають бути прикладом для нинішнього покоління футболістів-майстрів.
Мене, чесно кажучи, дуже тішать амбіційність, максималістські заяви і впевненість нового наставника збірної нашої країни. Чомусь віриться, що йому зрештою пощастить запалити яскравим вогнем віри в успіх і підопічних.
Отже, гадаю, що переважна більшість прихильників футболу в Україні бажає Блохіну і його команді щасливого простування до турнірних вершини. А сьогодні новий колектив і його керманич зроблять перший крок на важкому шляху становлення. То нехай він буде успішним!