Печерський районний суд Києва відмовився закрити кримінальну справу проти колишнього віце-прем’єр-міністра Леоніда Козаченка. Таке рішення суд ухвалив після клопотання адвокатів Козаченка закрити справу в зв’язку з необгрунтованістю звинувачень. «Підстав для закриття справи... немає», — зазначено в рішенні суду.
Нагадаємо, що на початку вересня Генеральна прокуратура закінчила розслідування справи стосовно Леоніда Козаченка й направила його до суду.
Колишньому віце-прем’єр-міністру пред’явлено звинувачення у зловживанні службовим становищем, у причетності до експорту зерна за заниженими цінами, навмисній неорганізації заставних закупівель зерна, а також в отриманні хабара під час перебування на посаді генерального директора компанії «Украгробізнес».
Сам Леонід Козаченко сподівається, що розгляд справи в суді дасть змогу публічно проаналізувати процеси, що відбувалися під час його перебування на посаді віце-прем’єр-міністра. Водночас він зазначив, що не вважає себе винним. Розгляд справи в Печерському районному суді призначено на 29 жовтня.