Прем’єр-міністр України Віктор ЯнуковиЧ вважає необхідним перебування українського миротворчого контингенту в складі стабілізаційних сил в Іраку доти, доки тут працюватимуть українські компанії, залучені до участі у відбудові цієї країни. За його словами, нині близько 80 українських компаній подали заявки на участь.
Підбиваючи підсумки свого візиту до США, Прем’єр-міністр повідомив, що вже до кінця року буде скасовано поправку Джексона—Венніка стосовно України, застосування якої передбачає дискримінаційні тарифи і податки щодо імпортованих у США товарів. Санкції до України не застосовуються завдяки щорічному ухваленню двосторонніх угод. Віктор Янукович також заявив, що Держсекретар США Колін Пауелл під час зустрічі висловився за підняття на вищий рівень роботи комісій з торгово-економічного співробітництва. Сполучені Штати також пообіцяли Україні підтримку для завершення процесу вступу до СОТ у 2004 році.
На переговорах зі Світовим банком досягнуто домовленості, що вже нинішнього року Рада директорів СБ затвердить стратегічний план для України до 2007 року. При цьому розглядається оптимістичний варіант плану, що передбачає фінансування інвестиційних програм на рівні 2,5—3 мільярдів доларів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».