У рамках святкування 50-річного ювілею УЄФА вболівальники назвуть 50 кращих гравців Європи за останні півстоліття. Голосування проводиться на офіційному сайті УЄФА (www. uefa. com), де на розсуд вболівальників представлено 250 номінантів, що були зірками своїх команд протягом останніх п`яти десятиріч. Присутні у цьому списку і троє українців та нинішній тренер донецького «Шахтаря» Бернд Шустер.
Усіх гравців розділено на п’ять груп, у кожній з яких — по півсотні футболістів. В етапах з 1954 по 1963-й та з 1964 по 1973 рік українських гравців немає. Однак у проміжку з 1974 по 1983 рік серед номінантів є тодішній гравець київського «Динамо», володар «Золотого м`яча» і нинішній головний тренер збірної України Олег Блохін. Компанію йому складає наставник донецького «Шахтаря» Бернд Шустер.
Наступний етап в історії футболу (1984—1993 рік) представляє екс-нападаючий київського «Динамо» та володар «Золотого м`яча» Ігор Бєланов. Ще один наш представник — нині діючий форвард італійського «Мілана» та збірної України Андрій Шевченко. Конкуренти в Андрія дуже серйозні. Починаючи від Юргена Клінсмана та Еріка Кантони до Майкла Оуена та Девіда Бекгема.
Зазначимо, що зіркову півсотню за версією УЄФА визначатиме за підсумками голосування вболівальників, які після вивчення всього списку матимуть змогу вибрати по десять найкращих на свій розсуд із кожної декади. Результати голосування УЄФА оприлюднить у січні 2004 року.