Найближчим часом на території Непалу відбудеться незвичний футбольний матч між командами українських футболістів-аматорів та місцевих жителів.
Незвичність поєдинку полягає у тому, що він проходитиме на висоті шість тисяч метрів (!) у Гімалаях. Там навіть рухатися важко, а робити це різко до снаги не кожному.
До речі, вже третій рік поспіль наші футболісти-аматори під керівництвом відомого журналіста Валентина Щербачова в рамках програми «Український футбол на найвищих вершинах» за підтримки Федерації футболу грають у екстремальний футбол на гімалайських снігах. І залишають там майоріти синьо-жовті українські прапори. Грають два тайми по 15 хвилин з невеликою перервою помаранчевим м’ячем. Саме такий позавчора невтомному оптимістові панові Щербачову вручив президент Федерації футболу України, народний депутат Григорій Суркіс на спеціально скликаній прес-конференції.
Відповідаючи на запитання журналістів, Валентин Щербачов підкреслив, що до складу української команди не входить жоден із професіональних гравців. Він також зазначив, що про український футбол у Непалі знають більше, ніж про італійський.
Конкретних прогнозів на майбутній матч не робили. Однак поєдинок очікується серйозний. Перший матч два роки тому українці виграли, торік розійшлися мирно — 1:1.
А ще Валентин Васильович поділився планами про майбутні експедиції, зокрема, приєднання до української команди зацікавлених осіб із дружньої Словенії. А на запитання, чи справді непалки такі вже гарні, відповідь була категорична: «Українські жінки багато кращі».