У неділю збірна України в Києві (стадіон «Спартак», початок о 13.00) проведе вирішальний матч чемпіонату Європи в дивізіоні А2 проти команди Німеччини. В разі перемоги наша команда практично забезпечить собі місце у вищому дивізіоні Кубка європейських націй, де наступного року може грати з елітою — командами Португалії, Румунії, Грузії, Росії, Чехії та Іспанії.
А поки що українці ділять перше місце з німецькою збірною. Та різниця забитих і пропущених м’ячів у наших ліпша. Однак для того, щоб стати одноосібним лідером групи, збірній України потрібно неодмінно перемогти німців.
Напередодні відповідального матчу відбулася прес-конференція, у якій взяли участь головний тренер збірної України Володимир Муха і капітан команди (він ще й президент провідного клубу «Арго-НАУ») Олексій Цибко.
Наш тренер відзначив мобільність і збалансованість суперника в усіх ланках. А козирями українців є злагоджені командні дії та потужна лінія півоборони. Окрім того, тренер української команди сказав, що у день гри не завадив би ... дощ. Це дасть змогу збірній Україні продуктивніше зіграти проти мобільних німців. Зазначимо, що, окрім збірної Німеччини, суперниками українських регбістів є команди Нідерландів, Польщі та Швеції.
Олексій Цибко також відзначив силу німецької команди. Але попри все регбісти України мусять вигравати цей матч, щоб пробитися до європейської еліти. За його словами, якщо українці витримають тиск гостей останніх 15—20 хвилин матчу, то перемогу їм забезпечено.
До речі, перша зустріч Німеччина—Україна завершилася внічию — 26:26. А зрівняли рахунок господарі лише на останніх хвилинах. Окрім того, Олексій Цибко повідомив, що завершує кар`єру гравця і збирається балотуватися на посаду президента Федерації регбі України.