У Вознесенському ЗАТ «Возко» запущено в експлуатацію сучасну когенераційну електростанцію потужністю 48 тисяч кіловат-годин на добу. Приємна подія збіглася з 25-річчям від дня заснування заводу. Віднині підприємство, один із лідерів легкої промисловості України, матиме власні джерела виробництва — водночас і електроенергії, і тепла. Економія коштів за оплату енергоносіїв приведе до зниження собівартості продукції. Крім того, вихлопні гази газодизелів електростанції направлятимуть на підігрів води до 80—90 градусів для потреб шкіряного виробництва.
Будівництво станції тривало 11 місяців. У тендері на спорудження, монтаж та наладку взяли участь п’ять компаній з України та інших європейських держав. Переможцем стала словацька компанія «Елтеко», яка і виконала проект. Вартість його реалізації — близько півтора мільйона доларів, було залучено кредити Європейського банку реконструкції і розвитку. Втім, витрати на створення станції окупляться за два-три роки.
За словами голови Державного комітету з енергозбереження Юрія Шульги, когенераційна станція такої потужності поки що єдина в Україні.
 
Миколаївська область.