Хокей. Уболівальники Росії, Чехії, Фінляндії, Швеції вже звикли до щорічних євротурів на рівні національних збірних. Решта Європи дивилася на все це із заздрістю. Однак торік сталися істотні зміни. Міжнародна федерація хокею зробила чудовий подарунок європейцям — прихильникам найшвидшої гри у світі, провівши перший розіграш турніру національних збірних «Євро-челендж» з решти країн.

У серпні відбувся перший етап «Євро-челендж»-2003/2004. А незабаром гратимуть другий етап. До речі, в першому (відбувся в Латвії) збірна України участі не брала, бо грала на «Кубку «Спартака» у Москві. Тому поступилася місцем збірній Казахстану. А казахи виграли в Ризі перше місце.
І ось 6—9 листопада в Будапешті відбудуться поєдинки чергового етапу. Цього разу збірна України змагатиметься. Вона виступатиме у групі В. 7 листопада наші хокеїсти зіграють з хорватами, а наступного дня — з білорусами.
У групі А зустрічатимуться збірні Словаччини, Угорщини та Нідерландів. 9 листопада відбудуться стикові поєдинки: за п’яте місце (А-3 — В-3), за третє місце (А-2 — В-2), за перше місце (А-1 — В-1).
Погодьтеся, приємний сюрприз — участь в угорському етапі чемпіонів світу-2002 і бронзових призерів світової першості-2003 — хокеїстів Словаччини. З’ясувалося, треба дякувати випадку, бо словаки в листопаді планували виступити на турнірі в Німеччині. Але німці їх несподівано «кинули», запросивши натомість збірну США.
Наставники збірної Словаччини викликають на матчі в Будапешті всіх найсильніших гравців, котрі виступають у Європі.
Як повідомив кореспондентові «Голосу України» генеральний менеджер збірної України Василь Фадєєв, турнір у Будапешті дасть нам можливість перевірити кандидатів з тих хокеїстів, котрі беруть участь у чемпіонаті СЄХЛ.
— А коли ми побачимо збірну в Києві?
— У середині грудня у Палаці спорту пройде черговий етап «Євро-челендж». Окрім нашої команди, гратимуть збірні Данії, Естонії та Латвії. Однак, як мені відомо, на цей час латишів запрошено на турне до Північної Америки. І, найпевніше, вони вирушать за океан. Тоді їх місце дістанеться хокеїстам Хорватії.