Учора у Верховній Раді розпочалося спільне засідання Політичного комітету Парламентської асамблеї НАТО та Міжпарламентської ради Україна—НАТО.
Як заявив у вітальній промові заступник Голови ВР Олександр Зінченко, цілковита інтеграція в європейські та євроатлантичні структури — це наша стратегічна мета, доктрина національного розвитку. «І складовою цього розвитку є набуття повноправного членства в НАТО». Окреслена стратегія інтеграції на 80 відсотків націлена на внутрішні глибинні зміни в Україні. Олександр Зінченко зауважив, що вся сфера відносин з НАТО — предмет особливої уваги з боку ВР.
«Дорога України до НАТО — ще досить довга, — заявив заступник Голови ПА НАТО Маріо Паломбо (на знімку). — Але важливо, щоб ніхто не думав, що цю дорогу можна перервати».
Щодо проблем, які ще належить розв’язати Україні, то про них говорилося багато. Зокрема, голова підкомітету з питань Центральної та Східної Європи Політкомітету ПА НАТО Маркус Мекель вважає, що наше членство в альянсі найближчим часом «нереальне». І правильніше вести мову про участь НАТО у співробітництві, спрямованому на політичний, економічний розвиток України, її стабільність. «Бо якщо раптом Україна стане нестабільною, то це буде і наша проблема», — зауважив пан Мекель.