Чемпіонат країни. Вища ліга. 11-й тур.
«Іллічівець» — «Оболонь». 1:1. 8 200 глядачів. Голи: Анікеєв, 18, з пенальті — Міщенко, 32. «Металург» Д — «Зірка». 1:0. 3 000. Шищенко, 85. «Ворскла-Нафтогаз» — «Карпати». 0:0. 5 300. «Таврія» — «Борисфен». 1:2. 7 500. Котюк, 31 — Мельник, 8, Ковалюк, 45+2. «Волинь» — «Металург» Зп. 1:0. 5 500. Сачко, 72. «Чорноморець» — «Дніпро». 2:1. 13 000. Кирлик, 38, Мітерєв, 82, з пенальті — Назаренко, 77. «Арсенал» — «Кривбас». 2:0. 2 500. Котов, 58, у власні ворота, Омелянчук, 79.
«Динамо» — «Шахтар». 1:1. 19 000. Рінкон, 67 —Тимощук, 6. На 85-й хвилині з поля вилучено киянина Несмачного (два попередження).
У цьому турі відбувся матч, на тлі якого, решта просто ... «відпочивала». Звичайно, йдеться про поєдинок чемпіона і лідера в столиці. Був він, як і очікувалося, гострий і напружений. Господарі більше володіли ініціативою і м’ячем, постійно тиснули на позиції «Шахтаря».
Але слід віддати належне донеччанам, котрі досить упевнено оборонялися. Втім, руйнувати значно легше, ніж будувати. Хоча «вуглярі» і контратакували гостро. До того ж вони відкрили рахунок. Тимощук, як це він уміє, пробив метрів із 25 зі штрафного, два рикошети — і м’яч у воротах.
Лише в другому таймі, коли Рінкон, який перед цим виконував роль опорного півзахисника, змінив амплуа, пішов в атаку, кияни встановили рівновагу. Бразилець влучно пробив після того, як йому скинув м’яча головою Шацьких.
До речі, цей форвард, схоже, переживає не найкращі часи. Він і раніше не відзначався філігранною технікою. Але її брак компенсував працьовитістю, швидкістю. Однак останнім часом Максим дещо здав. І в матчі проти «Шахтаря» не забив, навіть вийшовши сам на сам із Плетикосою.
Та святкову і яскраву картину зіпсували — арбітр Василь Мельничук і його помічники Олексій Бринза та Роман Гамаль. Кажуть, що класний рефері намагається залишатися непомітним на полі. Мельничук вочевидь почувався центром «всесвіту». Він довів атмосферу на полі до кипіння. «Вогонь» щомиті міг перекинутися й на трибуни. Суддя то призначав, то відміняв пенальті. Одних карав, інших милував. Показав 10(!) жовтих карток (деякі зовсім недоречні). І лайнсмени не відставали від свого шефа — часто-густо запізнювалися з сигналами про офсайд, плутали, кому треба вкидати м’яча з аута.
Навіть тренер гостей Бернд Шустер дав низьку оцінку діям арбітра. А ще він об’єктивно зазначив, що киянам було дуже важко відновитися після виснажливого матчу Ліги чемпіонів у Мілані минулого вівторка. Зрозуміло, втомилися під кінець зустрічі. Але його підопічні не скористалися цим і не забили вирішального м’яча.
Олексій Михайличенко відзначив велику самовіддачу своєї команди. Але наголосив, що її підвели невисока виконавська майстерність і погана реалізація.