Одещина, за даними фахівців регіонального управління сільського господарства і продовольства, нині є «м’ясним донором» для інших областей. Йдеться не про забій тварин через слабку кормову базу. Одеські аграрники отримують чималі бюджетні дотації за постачання на переробку елітного молодняка — великої рогатої худоби, кондиційних свиней і курей-бройлерів. Ця сума нині вже перевищила 650 тисяч гривень — більше, ніж отримали аграрники сусідніх Миколаївщини та Херсонщини, разом узятих. Завдяки потужній сировинній базі місцеві переробні підприємства забезпечено м’ясом, молоком та яйцями. Дещо з цих продуктів постачають і в інші регіони.

Можна було б радіти, та ось заковика: середньостатистичний мешканець Одещини з’їдає за рік 27,2 кілограма м’яса. Це в 2,5 разу менше, ніж у 1990-му. Менше споживають молока, риби, цукру... Люди поповнюють раціон хлібом та картоплею. Тож перевиробництва в регіоні немає — є низька купівельна спроможність населення.
Одеська область.