Низку кримінальних справ порушила прокуратура Херсонщини, перевіривши використання коштів, виділених з державного бюджету на розвиток в області садівництва та виноградарства
У п’яти районах з восьми виявлено фінансові порушення в діяльності галузевих господарств. Так, 27 тисяч гривень із 70, передбачених на закладання та догляд молодих садів і виноградників, керівництво господарства «Аспасія», що в Голопристанському районі, використало не за призначенням.
В агропідприємстві «Цюрупинськ» понад дві тисячі гривень списали на придбання засобів захисту рослин. Як стверджує прокуратура, зловживаючи службовим становищем, працівники ВАТ «Новоолексіївське», що в Генічеському районі, витратили державних 16 тисяч гривень на господарську діяльність, не пов’язану з насадженням садів та виноградників.
Прокурорська перевірка сільгосптовариства «Краса Херсонщини» виявила, що протягом 2002—2003 років посадовими особами товариства допущено відвернення коштів у сумі 4,4 тисячі гривень у дебіторську заборгованість. Інакше кажучи, здійснено приховане кредитування іншого суб’єкта господарювання, а саме агрофірми «Білозерський».