Верховна Рада має допомогти Національній телекомпанії України виконувати прийняті парламентом рішення. Про це, як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», заявив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин в інтерв’ю журналістам після участі в церемонії закриття Всеукраїнських літніх спортивних ігор 2003 року.

Так він прокоментував звіти глав НТКУ Олександра Савенка, Нацради з питань телебачення та радіомовлення Бориса Холода і тимчасово виконуючого обов’язки голови Держкомітету з питань телебачення та радіомовлення Анатолія Мураховського про перебіг виконання парламентської постанови про висвітлення роботи четвертої сесії ВР. Водночас Голова парламенту наголосив: якщо Верховна Рада приймає рішення, то Голова повинен мати важелі для того, щоб це рішення було виконано. «Думаю, що в країні має бути принцип: якщо є рішення, то його треба виконувати, інакше воно буде оскаржено в установленому порядку», — сказав Володимир Литвин.

Голова Верховної Ради також висловив свою думку щодо питання про заміну керівництва бюджетного комітету ВР. На думку В. Литвина, змінити керівництво бюджетного комітету може лише фракція «Наша Україна», за квотою якої було призначено нинішнього голову комітету Петра Порошенка. «Це квота «Нашої України» (під час розподілу посад керівників комітетів між депутатськими фракціями і групами. — Ред.), нехай «Наша Україна» і приймає відповідне рішення», — наголосив В. Литвин. А все решта, на його погляд, призведе до руйнування наявних у парламенті домовленостей, «до руйнування стабільності».

«У мене сьогодні одна мета, одне бажання: щоб парламент залишався центром стабільності в Україні, — сказав Володимир Литвин. — Сьогодні потрібно не допустити розколу і протистояння в Україні, які насамперед буде привнесено в парламент».

Коментуючи заяву Прем’єр-міністра України Віктора Януковича про можливі ротації у складі Кабінету Міністрів у зв’язку з незадовільною роботою деяких членів уряду, Голова парламенту припустив, що можливі зміни в уряді. За його словами, «підстав для того, щоб бути задоволеним, немає». На сьогодні, наголосив В. Литвин, треба «нарощувати активність» уряду та парламенту з розв’язання соціально-економічних проблем.