Учора Печерський районний суд Києва продовжив слухання справи за позовом глави адміністрації Президента України Віктора Медведчука до видавництва «Просвіта» м. Броди, яке надрукувало книжку колишнього народного депутата Дмитра Чобота «Нарцис». Нагадаємо, що глава адміністрації, захищаючи свою честь, гідність та ділову репутацію, вимагає спростування 99 недостовірних фактів про своє життя та стягнення моральної шкоди.
На судових засіданнях заслухано пояснення Дмитра Чобота лише по 30 пунктах, що оскаржуються. За його словами, з травня він знайомить представників Феміди з досить вагомими і аргументованими доказами — газетними публікаціями, копіями документів — на користь своїх тверджень. Тому він вважає позов лідера есдеків «надуманим і безпідставним», зокрема, за словами пана Чобота, безглуздо заперечувати співпрацю Віктора Медведчука з правоохоронними органами чи спростовувати «брутальні методи» примусового залучення до лав СДПУ(о) керівників підприємств, барів, ресторанів львівськими податківцями під керівництвом Сергія Медведчука.
Скільки ще триватимуть засідання і як закінчиться справа, спрогнозувати ніхто не наважується. Проте Дмитро Чобіт зазначив: якщо правда не переможе в Печерському районному суді, він звертатиметься до Європейського. Крім того, колишній народний депутат обіцяє залучити до справи «цікавих і несподіваних» свідків і надрукувати ще 1500 сторінок про життя глави адміністрації Президента, які він зібрав протягом року, готуючись до судових засідань.