В Україні відзначають високий рівень політичного діалогу між Пекіном і Києвом. Міжпарламентські відносини — його важлива складова. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Лі Гобаном.
Володимир Литвин зазначив, що в цьому є персональна заслуга пана посла, дипломатична місія якого в Україні невдовзі завершується. Глава українського парламенту поздоровив Лі Гобана з нагородженням його орденом «За заслуги» ІІ ступеня. В інтерв’ю «ГУ» після закінчення зустрічі Лі Гобан заявив: «Я вважаю, таке високе нагородження викликане особливою увагою Президента України й уряду до Китаю». Посол також підкреслив динаміку розвитку україно-китайських відносин, інтенсивний обмін візитами на всіх рівнях.
Лі Гобан особливо відзначив високий рівень торгово-економічних відносин: «За минулі вісім місяців товарообіг між країнами становив більш як 1 млрд. 325 млн. доларів США. Це вже перевищує показники товарообігу минулого року». «Я задоволений нашими відносинами і сповнений упевненості в їх чудовому майбутньому», — підсумував посол.