Голова ВР України Володимир Литвин привітав у стінах парламенту Міністра закордонних справ Республіки Гватемала Едгара Гутьєреса Хірона і наголосив, що це перший офіційний візит голови МЗС цієї країни. Володимир Литвин висловив сподівання, що його приїзд до Києва дасть поштовх розвитку співробітництва, зокрема економічного. ВР бажає, за словами Голови, налагодити стосунки на міжпарламентському рівні з депутатами Гватемали. Йшлося і про можливість створити відповідну групу дружби в обох парламентах. Також було запропоновано обмін парламентськими делегаціями.
Сторони висловили незадоволення цифрами нинішнього товарообороту, який становить 14 млн. доларів. Сенс розвитку торговельно-економічних відносин з Україною для Гватемали полягає в тому, щоб через український ринок вийти на європейський. Україна також зацікавлена у виході на латиноамериканський ринок.
А вчора з паном Хіроном зустрівся Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко. Глава українського зовнішньополітичного відомства вручив гватемальському колезі агреман на призначення посла РГ у Росії Луїса Альберто Паділья Надзвичайним і Повноважним Послом Гватемали в Україні за сумісництвом.