Футбол. Перший кваліфікаційний раунд чемпіонату Європи-2003/2004 серед юніорів (U-19). Другий тур. 2 жовтня.
Франція—Вірменія. 0:0. Бориспіль. Стадіон «Колос».
Україна—Боснія. 4:3. Київ. НСК «Олімпійський». Голи: Яценко, 44, 49, Алієв, 75, з пенальті, 77 — Дервіші, 54, з пенальті, 82, з пенальті, Чутук, 63.
Україна виступала в такому складі: Мусін, Яценко, Рожок, Прошин, Алієв, Ситник (Максимов, 71), Котенко, Пучков (Кіцута, 80), Ярмаш, Воробей, Самборський.
Юніорський футбол часто-густо нагадує нестабільну погоду ранньої весни. Коли на синьому небі світить яскраве сонечко. Аж раптом, незрозуміло звідки, набігли чорні хмари, пішов ще доволі холодний дощ. Мерзлякувато і незатишно. Але, якщо пощастить, невдовзі знову розпогодиться.
Отак і в поєдинку підопічних Павла Яковенка з боснійцями. Українці мали перевагу, забили два красиві м’ячі. Іменинником почувався Олександр Яценко. До речі, в цій грі брали участь майже самі лише динамівці Києва. Виняток — дніпропетровець Іван Котенко. Отож все навколо здавалося таким безхмарним і радісним. Але суперник виявився не з лякливих і непоступливих. Та ще й фаховий рівень ісландського арбітра Егіля Маркуссона був, м’яко кажучи, недостатньої кваліфікації. Одне слово, балканці швидко встановили рівновагу — 2:2. І стало дуже сумно. Почалася лихоманка. А коли у футболі поспішаєш, тоді все з ... ніг валиться.
На щастя, так тривало недовго. Збірна України, з’ясувалося, команда вольова. А особливе натхнення в той час прийшло до Олександра Алієва. Він спочатку холоднокровно реалізував пенальті. А потім зі штрафного метрів із сімнадцяти обвідним ударом ефектно вразив ціль — 4:3. Однак і це не збило запалу боснійців. Вони заробили і реалізували ще один одинадцятиметровий. Але наші вистояли.
Усе вирішиться сьогодні. За підсумками українського етапу, дві команди продовжать виступи в чемпіонаті. Отож нашим футболістам, як повітря, як ковток цілющої води, потрібна перемога над французами. Їх матч на НСК «Олімпійський», як і поєдинок вірмен з боснійцями в Борисполі, розпочнеться о 13.00. Закликаємо всіх, кому небайдужа доля вітчизняного футболу, прийти й підтримати збірну України! Вхід на стадіон вільний.