Польська футбольна асоціація та Федерація футболу України ухвалили рішення добиватися права на спільне проведення чемпіонату Європи 2012 року.
Про це заявлено після спільного засідання виконкомів керівних футбольних органів обох країн у Львові.
Сторони ухвалили спільне звернення до президентів і урядів України та Польщі, бо для подачі офіційної заявки в УЄФА потрібні державні гарантії країн-кандидатів.
Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс визнав, що організація турніру потребуватиме багатомільярдних інвестицій на розвиток спортивної, транспортної і готельної інфраструктури.
Його польський колега Міхал Лісткевич визнав, що нині Україна навіть випереджає Польщу за показниками якості спортивних споруд європейського рівня.
Президентові України панові Леоніду Кучмі, Президентові Республіки Польща панові Олександру Квасневському
Вельмишановні панове!
Ми, члени виконкому Федерації футболу України та ради Польської футбольної асоціації, звертаємося до вас з проханням підтримати ініціативу футбольної громадськості України та Польщі про спільне проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року на теренах наших країн. Згідно з регламентними вимогами УЕФА, Федерація футболу України і Польська футбольна асоціація мають подати пропозиції до урядів своїх держав  про розгляд можливості спільного проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року для прийняття відповідних рішень, надання офіційних урядових гарантій, створення у країнах державних організаційних комітетів.
Футбол посідає сьогодні провідні позиції у спорті. Він — невід’ємна частина життя мільйонів наших співвітчизників, органічний елемент сучасної культури і політики двох народів, частина нашої спільної історії. Економічні труднощі в наших країнах все ще даються взнаки, вони накладають відбиток і на футбольне життя. Але, незважаючи на це, ми прагнемо і робимо все, щоб удосконалити футбол, наблизити його до європейських стандартів. За останні роки діяльність головних футбольних організацій наших країн стала ще більш системною. Визначено пріоритетні напрями і принципи розвитку. Вони охоплюють весь спектр футболу в наших країнах: починаючи від дитячо-юнацького, аматорського, професійного і закінчуючи футболом на рівні національних збірних. У нас є всі підстави бути впевненими в майбутньому футболу України та Польщі.
Постійна і сумлінна робота з розвитку футболу в обох країнах дає певні результати. Проведення фінальної частини чемпіонату Європи сприяло б подальшій розбудові улюбленої гри в наших країнах.
Тож ваша особиста підтримка цього спільного проекту, вельмишановні панове президенти, надання відповідних доручень урядам наших держав сприятимуть ще більшому розвиткові футболу в наших країнах, дадуть новий поштовх розбудові соціально-економічної інфраструктури в них, служитимуть зміцненню дружби наших народів, прискорять нашу спільну інтеграцію у єв ропейське співтовариство.
За дорученням спільних зборів 28 вересня 2003 у Львові з великою повагою, президент Федерації футболу України Григорій СУРКІС;
президент ради Польської футбольної асоціації Міхал ЛІСТКЕВИЧ.