На Волині затримано головного спеціаліста відділення комплектування Нововолинського райвійськкомату, який вимагав 500 доларів хабара за сприяння уникнути призову в армію. Посадовця взяли, як то кажуть, на гарячому. Йому вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України.
До речі, чоловік, у якого вимагали неправомірну винагороду, вже проходив службу в зоні АТО. Він же і поінформував міліцію про цей факт.
— Зараз ведеться досудове слідство, — повідомив військовий прокурор Луцького гарнізону Олександр Курсов під час брифінгу, присвяченому початку четвертої хвилі мобілізації.
Тимчасово виконуючий обов’язки начальника УСБУ в області Олександр Карпенко висловив припущення, що скандал, пов’язаний із затриманням при одержанні неправомірної вигоди працівника військкомату в Нововолинську — перший, але може бути не останнім. Ще раніше таке застереження про можливість подібних злочинних дій під час мобілізації висловлював і голова ОДА Володимир Гунчик.