Уже чотири роки поспіль АТ «Оболонь» пропонує своїм споживачам унікальний продукт, який має назву «Живчик». Мабуть, немає жодної людини, яка хоча б раз не скуштувала цей чудовий безалкогольний напій. У чому ж секрет славнозвісного «Живчика», чим він відрізняється від тих продуктів, які в широкому асортименті представлені на полицях наших магазинів? Оболонці вирішили поділитися секретами рецепта унікального напою.

Натуральний сік — секрет перший

Усі три напої серії «Живчик» виготовлені на основі натурального соку. Яблучний сік, який використовують для виробництва «Живчика» та «Живчика Уніка» — один із найпопулярніших не лише в Україні, а й у всьому світі. Ним з великим задоволенням ласують і дорослі, і малята. І популярний він не лише завдяки приємному кисло-солодкому смаку, свіжому яблучному аромату, а й завдяки своїм корисним властивостям. Саме яблучний сік містить вітаміни С, В, Р, РР, К ( відповідають за імунітет, здоров’я шкіри, волосся) та мікроелементи — пектин, йод, солі заліза, марганцю, калію, натрію та ефірні олії. Яблучний сік вважається найкращою профілактикою недокрів’я, остеохондрозу, захворювань внутрішніх органів. Кілька крапель яблучного соку педіатри радять давати немовлятам уже з перших місяців життя. Не менш корисний і лимонний сік, на основі якого готують «Живчик Лимон». Він містить вітаміни В і С, які попереджують авітаміноз, зміцнюють імунітет, що особливо актуально для «сезону застуд». Ефірні олії та фруктові кислоти виконують функції природного аспірину, понижують артеріальний тиск.

Артезіанська вода — секрет другий

Запорукою відмінного смаку будь-якого безалкогольного напою, в тому числі й «Живчика», є, звичайно, якісна та чиста вода. Оболонці черпають її з джерел юрського горизонту, формування яких відбувалось ще майже 200 мільйонів років тому. Глибина свердловини сягає 295 м. Водоносні горизонти надійно захищені від будь-якого забруднення із зовнішнього середовища твердими породами, котрі, крім цього, ще й збагачують воду корисними мікроелементами.

Ехінацея пурпурова — секрет третій

Ще з давніх часів людству були відомі цілющі властивості цієї південно-американської рослини. Давні індійці загоювали ехінацеєю рани, рятувались від укусів отруйних змій і призначали її хворим для швидкого одужання. У XІX столітті ехінацея з’явилась у Європі, зокрема в Росії, і викликала жвавий інтерес науковців. Дослідивши рослину з червоно-рожевими квіточками, вчені з’ясували, що ехінацея має особливо цінні для медицини властивості — здатність підвищувати природні захисні сили організму і, тим самим допомагаючи, швидко подолати хворобу. Крім того, ехінацея має антисептичну, заспокійливу, протиалергічну дії. Цей природний біостимулятор оболонці додають у «Живчик» та «Живчик Унік».

Бета-каротин — секрет четвертий

Останнім часом ця корисна речовина викликала неабиякий інтерес у багатьох фахівців. Загалом бета-каротин — це жовто-оранжевий рослинний пігмент, який містять усі фрукти та деякі овочі: морква, червоний перець, солодка картопля, гарбуз, шпинат. З продуктами харчування бета-каротин перетворюється на вітамін А і водночас виконує функції антиоксиданту. Він захищає організм від негативної дії забрудненого навколишнього середовища, запобігає процесам старіння, покращує зір, нормалізує імунну систему. Дізнавшись про такі унікальні властивості, оболонські технологи розробили особливу рецептуру напою «Живчик Лимон», збагативши його бета-каротином, вітамінами С і Е.

Фруктоза — секрет п’ятий

Замість цукру оболонці підсолоджують «Живчик Унік» елітною фруктозою. Цю натуральну солодку речовину було відкрито в 1847 році як замінник цукру для дієтичного харчування. На відміну від глюкози, фруктоза у півтора рази солодша, а відтак — вона потрібна в меншій кількості. Це особливо важливо для тих, хто не може вживати цукор та стежить за своєю фігурою. Також фруктоза підсилює аромат ягід та фруктів, легко засвоюється організмом, сприяє відновленню втраченої вологи, тому напої з її вмістом добре вгамовують спрагу.

Усі ці корисні властивості гармонійно поєднані з приємним смаком чудодійних напоїв «Живчик», «Живчик Унік» та «Живчик Лимон». Завдяки цьому напої визнано кращими брендами, які отримали найвищу оцінку споживачів — народне визнання. Належно оцінили якість та смак напоїв і професіонали. На щорічному конкурсі «Свято пива-2003» міжнародне журі нагородило «Живчиків» двома золотими та срібною медалями.

Віталій Корзун, доктор медичних наук, професор:

— Щоб запобігти застудним, вірусним захворюванням, які починають поширюватися восени та взимку, багатьом з нас варто подумати про зміцнення захисних функцій організму. Йдеться насамперед про збалансоване харчування продуктами, які містять усі необхідні вітаміни та корисні речовини. Систематичне вживання збагаченого ехінацеєю «Живчика» надійно зміцнить імунітет і дорослих, і дітей.

Валентина Микусевич, віце-президент Української асоціації якості:

— Сьогодні нашим споживачам запропоновано величезну кількість товарів. Проте, на жаль, не усі з них можна назвати якісними і безпечними для здоров’я. Безалкогольний напій «Живчик» від торгової марки «Оболонь» є взірцем бездоганної якості. Усі технологічні та бізнесові процеси, починаючи від його приготування та закінчуючи доставкою до споживачів, відповідають нормам Міжнародного стандарту ІSO - 9001.