Голова Львівської державної податкової адміністрації Сергій Медведчук не збирається йти у відставку попри вимоги Львівської облради. Про це він заявив на прес-конференції у середу.
С. Медведчук також повідомив, що представники блоку «Наша Україна» тиснуть на податкові структури Львова. «Є залякування, телефонні дзвінки і до мене, і до моїх колег»,— зазначив він.
Голова ДПА наголосив, що діяльність очолюваної ним організації у жодному разі не спрямована проти «Нашої України». «Ми не займаємося політикою. Податкова служба на Львівщині не є інструментом знищення будь-якої політичної сили», — наголосив він.
Також С. Медведчук повідомив, що найближчим часом Львівська ДПА має намір порушити кримінальну справу проти голови правління «Кредит Банк Україна» Степана Кубиви. Не уточнюючи, однак, які саме обвинувачення висуватимуть банкірові. Але зазначив, що сьогодні ДПА Львівської області веде разслідування з двох кримінальних справ з «Кредит Банку України». «Справи розслідують, проводять низку експертиз, і можу вас запевнити, що все буде зроблено відповідно до чинного законодавства», — сказав він.
Водночас С. Медведчук не пов`язує вихід польського «Кредит Банку» зі складу акціонерів «Кредит Банку України» із зазначеними кримінальними справами, повідомляє «Інтерфакс-Україна».