Помітний серед найсильніших на планеті

Львів’янин Василь Вірастюк став бронзовим призером світового чемпіонату найсильніших людей планети, що відбувся в Замбії. Українцеві не було рівних у вправі «Прогулянка фермера». З двома валізами загальною вагою 240 кілограмів він подолав відстань у 70 метрів за 31 секунду, випередивши нового чемпіона світу Маріуша Пудзяновського на три метри. Вдалий виступ українського богатиря прокоментував голова Української Федерації силових атлетів Володимир Киба:
— Для нас ця «бронза» на вагу «золота», навіть дорожча. Це найбільша Вірастюкова перемога за все його спортивне життя. В такому важкому турнірі впродовж півмісяця змагатися з найсильнішими людьми планети, які вже мають величезний досвід, належні умови для підготовки та виступів! Достеменно знаємо, що треба робити, над чим працювати. Сподіваємося, що наступного року Василь буде фаворитом номер один на чемпіонаті світу. Заявляю по це відповідально.
За словами пана Киби, ймовірно, наступного року силових атлетів збере Канада. А Василь Вірастюк уже восьмого жовтня вилетить на Канари. Але, звісно, не відпочивати, а для участі у командному чемпіонаті світу. Разом із бронзовим призером честь нашої країни захищатимуть чемпіон Центральної Європи Михайло Старов, віце-чемпіон Ігор Педан і «Богатир Донбасу» Микола Мельников.
Перший млинець глевкий
Футбол. Перший відбірковий раунд першостї Європи (U-19). Київ—Бориспіль.
Збірна України почала з поразки від команди Вірменії. 0:1. Однак не варто вішати носа. Попереду ще два поєдинки. Сьогодні о 16.00 на полі НСК «Олімпійський» підопічні Павла Яковенка розпочнуть зустріч з однолітками з Боснії.
Проти вірменів наша команда виступала в такому складі: Прохоров, Башлай (Пучков, 46), Яценко, Полуницький (Рожок, 46), Прошин, Алієв, Ситник (Адлейба, 85), Котенко, Ярмаш, Воробей, Самборський.
Першого дня відбувся ще один поєдинок: Франція—Боснія. 1:0. Гол: Бріан, 49.
Стріляли в автомобіль тренера Клочкової
Як спробу замаху на своє життя розцінює напад на її автомобіль Ніна Кожух — наставниця олімпійської чемпіонки Яни Клочкової.
— Якби все, що летіло в нашу машину, влучило в мене, не впевнена, чи залишилася б живою, — розповіла про інцидент пані Кожух.
29 вересня близько двадцятої години після повернення з тренування вона припаркувала автомобіль біля будинку, де мешкає в Харкові. І саме тоді було скоєно напад. За кермом був її чоловік Олександр. Ніна Федорівна ще не встигла вийти з машини, як почула хлопок і сильний тріск. Від ударів невідомих предметів тріснуло переднє скло авто і залишилася вм’ятина на машині.
Як повідомили кореспонденту УНІАН у Центрі громадських зв’язків, 29 вересня о 20.20 по вул. Клочківській невідомі з хуліганських мотивів двічі вистрілили з пневматичної зброї невстановленого зразка по автомобілю ВАЗ-2110, що належить Ніні Кожух. При цьому автомобіль отримав ушкодження: тріщину лобового скла і вм’ятину. Нині міліція проводить розслідування і розшук осіб, які скоїли напад. Вирішують питання про порушення кримінальної справи.
Руслан закинув, але «Тампа» програла
Хокей. Контрольний матч між «Флорида пантерз» і «Тампа бей дайтінг» переможця виявив тільки в овер-таймі. «Флорида» перемогла 3:2. Українець Руслан Федотенко закинув першу шайбу «Тампи».
Поразка від «Пантер» стала для команди Федотенка першим програшем в останніх п’яти іграх. Регулярний чемпіонат НХЛ «Тампа» відкриває 10 жовтня матчем проти «Бостона».