Багатолюдні заходи до Дня Республіки Крим відбулися в Сімферополі. «Учасники» почали збиратися у сквері під стінами кримського парламенту задовго до початку «свята». Причому це були переважно співробітники поліції та представники партії «Единая Россия».

«Єдинороси» підігнали партійний мікроавтобус, який раніше належав Партії регіонів, з переклеєним логотипом ведмедя замість ПР. А поліція встановила по всьому периметру «рамки», мабуть, побоюючись якоїсь загрози.

Утім, єдиною «загрозою» були матусі з візочками. Адже цей сквер є традиційним місцем відпочинку городян і, проходячи через встановлені поліцією «рамки», багато хто з них відчував, м’яко говорячи, незручність.

День Автономної Республіки Крим у складі України, який місцева влада називає не інакше як День Республіки Крим, відзначають на згадку про референдум 20 січня 1991 року про відновлення Кримської автономії. А в лютому того ж року Верховна Рада України визнала його результати й ухвалила «відновлення Кримської АРСР у складі УРСР». Але тут про це починають забувати.

Сімферополь.

Фото автора.