Міст-красень через річку Синюху здано минулого тижня в експлуатацію у Вільшанці, що в Кіровоградської області. Майже рік тривав капітальний ремонт 116-метрової споруди, на що державна служба автомобільних доріг України витратила більш як мільйон гривень. Роботи виконували п’ять будівельних організацій.
Ще донедавна здавалося, що проблему, яка постала перед мешканцями райцентру, не можна розв’язати. Старий міст, збудований у 50-ті роки минулого століття, руйнувався на очах. А на те, щоб зробити щось самотужки, не було ні коштів, ні можливостей. Нависла реальна загроза втратити стратегічно важливу переправу, що об’єднувала дві частини селища.
Безвихідь змусила районне керівництво звернутися по допомогу до народного депутата Людмили Супрун. Депутат відгукнулася на заклик — привезла до райцентру голову державтодору Володимира Демішкана, і справа зрушила з місця.
Під час урочистого відкриття оновленої переправи вільшанці щиро дякували народній обраниці за турботу, а голова райдержадміністрації Віктор Водовозов зачитав рішення про присвоєння Людмилі Супрун звання почесного громадянина Вільшанки.
Кіровоградська область.