Схоже, невдовзі у парламентських «більшовиків» можуть з’явитися проблеми. Кадрові. Як зазначив у своєму виступі на розширеному засіданні Кабміну Прем’єр-міністр України Віктор Янукович, «коаліційний уряд, крім безумовного позитиву, визначив і достатньо серйозні проблеми. Зокрема, йдеться про політичний і управлінський професіоналізм окремих висуванців депутатських груп і фракцій», — підкреслив глава уряду.
Водночас на прес-конференції після урядового засідання Віктор Янукович заявив, що у складі Кабінету Міністрів буде проведено деякі кадрові зміни. Однак він не уточнив, які саме, бо, за його словами, «це внутрішнє питання». «Ми пробуємо разом з парламентом і коаліційним урядом зробити все, щоб члени уряду працювали на повну потужність», — зазначив прем’єр.
І під час засідання уряду, і на прес-конференції Віктор Янукович зупинявся на проблемах політичної реформи. Особливо з огляду на початок передвиборної президентської кампанії, яку «першим на собі відчуває уряд». Саме тому, на його думку, політичну реформу треба розпочинати з Кабінету Міністрів, виконавчої влади. Передусім з прийняття закону про КМ. «Чому за 12 років цей закон не був прийнятий? А тому, що вигідно шукати крайнього, тому, що ті, хто працював у цьому залі рік тому, навчилися критикувати і робити висновки, що не так робиться. Політиканство ніколи не приносило суспільству достатку і на ньому не будувалася держава», — підкреслив прем’єр. Окрім того, він зауважив, що висловить своє бачення конституційних змін «тільки-но прийде черга».