Звільнено чотирьох голів районних адміністрацій Львівщини — депутатів обласної ради.
Голова Львівської обласної ради Михайло Сендак скликав позачергову сесію. Її супроводжував вуличний мітинг. Головним питанням порядку денного було обговорення звернення до керівництва держави: не допустити політичного тиску на депутатів обласної ради. Народний депутат України Олег Тягнибок повідомив на сесії, що впродовж суботи-неділі тривав тиск згори на представників лояльної фракції — «Ділової Львіщини» з тим, щоб вони не йшли на сесію. Та кворум все-таки був, попри те, що фракція «Соціальна справедливість» (вона об’єднує симпатиків СДПУ(о). — Авт.) не з’явилася на засідання.
Михайло Сендак розповів про анонімний дзвінок з погрозою: «Мені зателефонували невідомі і заявили: проведеш сьогодні сесію — не побачиш свого онука». З приводу погрози він звернувся до представників обласних силових структур з проханням вжити заходів. А на брифінгу для журналістів повідомив, що це був невідомий молодий чоловічий голос, який телефонував тричі. Окрім того, Михайло Сендак сказав працівникам ЗМІ: «Сьогодні вирушаю до Києва і буду там, доки не доб’юся зустрічі з Президентом». Він також планує виступити на сесії Верховної Ради, щоб розповісти про ситуацію в області. «Нині Президентові надають інформацію тільки ту, яка вигідна есдекам, але вона необ’єктивна і не віддзеркалює реальну картину в регіоні», — підкреслив голова обласної ради.
Михайло Сендак планує також обговорити з главою держави питання про звільнення з посади голови обласної податкової адміністрації Сергія Медведчука, оскільки таке рішення прийняла обласна рада, і він домагатиметься його виконання органами виконавчої влади.