Голова Верховної Ради України Володимир Литвин і заступник Голови ВР Олександр Зінченко, який очолює українську частину Міжпарламентської асамблеї України і Польщі, провели зустріч з делегацією Сейму Республіки Польща на чолі з заступником Маршала Сенату РП, головою Польської частини Міжпарламентської асамблеї Іолантою Данеляк.
Як повідомило інформаційне управління ВР, сторони обговорили хід підготовки першого засідання асамблеї, запланованого на жовтень і присвяченого питанням євроінтеграції. Як зауважила Іоланта Данеляк, ця зустріч, якій Польща надає великого значення, стане «увінчанням наших політичних контактів на високому рівні, які відбулися цього року». З боку Польщі, повідомила вона, в ній, зокрема, візьме участь Маршал Сейму Марек Боровський.
Володимир Литвин висловився за необхідність створення «балто-чорноморської дуги співпраці», зокрема, активізувати співпрацю у «трикутнику ВР України —Сейм РП — Парламент Латвії». За його словами, пропозицію стосовно багатосторонніх міжпарламентських контактів було позитивно сприйнято і у Конгресі США під час його зустрічі зі спікером Палати представників Конгресу США Деннісом Хастертом 24 вересня. Пан Хастерт, наголосив Голова ВР, виявив «надзвичайну зацікавленість у співпраці між Конгресом США, українським парламентом і Сеймом Польщі».