Дводенне протистояння між міською владою Полтави і працівниками речового ринку «Полімпекс» стало для більшості городян не тільки повною несподіванкою, а й зайвий раз нагадало, що найефективніше розв’язання будь-якого конфлікту — діалог. Завдяки йому і цього разу було досягнуто порозуміння, хоча самої міни сповільненої дії знешкодити й не вдалося.
Суть проблеми. Уранці двотисячний натовп несанкціоновано зібрався біля будинку міської ради, чим заблокував рух пасажирського транспорту вулицею Жовтневою. Мітингувальники дружно скандували й вимагали, щоб вийшли до них керівники міськради. Всередину приміщення їх не пустила міліція. Це ще більше підігріло пристрасті. До мітингувальників вийшов перший заступник міського голови Михайло Юхименко, та його не захотіли слухати. Наступного дня торговці знову пікетували сесію облради. Депутати виявилися мудрішими і надали їм трибуну.
Від імені страйкарів (упродовж двох днів речовий ринок не працював) виступив голова об’єднання підприємців малого бізнесу Полтави Ігор Блавацький. Він зазначив, що оголошений міськвиконкомом конкурс інвесторів на будівництво і реконструкцію сучасного торгового комплексу, який планується розмістити на місці «Полімпекса», не враховує інтересів підприємців. У разі ліквідації ринку вони стануть безробітними, їхні права і соціальні гарантії будуть обмежені. Напруження, викликане невизначеністю в цьому питанні, спонукало людей до протесту, спричинило тривале обмеження руху транспорту в центрі міста, за що промовець вибачився перед полтавцями. Пікетувальники попросили міську владу відмінити оголошений конкурс.
За словами Михайла Юхименка, Полтава поступово підтягується до світових стандартів. Зокрема, впорядковується торгівля. На його думку, ринкам з їх нинішнім виглядом місця в тих стандартах немає. До речі, ринок розбрату «Полімпекс», що знаходиться у центрі міста, поруч з головним продовольчим ринком, має, м’яко кажучи, не зовсім естетичний вигляд, хоча й зручний для покупців і продавців своїм розташуванням. Торговельно-громадський центр, який має намір спорудити міська влада, матиме все необхідне для цивілізованої торгівлі: магазини, побутові приміщення, виставкові зали, готель, автостоянки, підземні гаражі... І йдеться, власне, не лише про ринок, а й про прилеглі квартали, весь район. Але до реалізації цих планів ще далеко, бо немає ні проекту, ні замовника. Отож влада і вдалася до пошуку інвесторів. Як далі складуться обставини, невідомо, проте про відселення поки що не йдеться ні цього року, ні наступного. Хоча у спільного підприємства «Полімпекс» і закінчується термін оренди земельної ділянки.
На цьому, власне, і затих конфлікт. Та чи надовго? Адже певні сили намагалися надати йому політичного забарвлення. Чи не це було головним для організаторів акції?
P. S. Ці події, що, здавалося, вже стихли, знову в центрі уваги: їх обговорили журналісти на засіданні обласного прес-клубу реформ за участю обох сторін. Присутні висловили своє бачення причин конфлікту. А головний архітектор Полтави продемонстрував ескіз майбутнього торговельного центру, який зведуть не скоро.
Та все-таки керівники об’єднання підприємців малого бізнесу ситуацію бачать дещо інакше. Журналістам продемонстрували листи з десятьма тисячами підписів полтавців, котрі виступають за збереження ринку «Полімпекс».
Тим часом, за словами начальника міського управління МВС Володимира Пліша, оприлюдненими в місцевій пресі, за фактом мітингу 14 серпня проти будівництва торговельного комплексу на місці ринку «Полімпекс», що призвело до часткового блокування руху громадського транспорту, порушено кримінальну справу за ст. 293 Кримінального кодексу, яка передбачає штраф від 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 грн.) чи арешт на термін від шести місяців. Міліція з’ясовує, хто є організатором мітингу...
І останнє. Нещодавно представники ринку «Полімпекс» знову вийшли на мітинг, але до стадіону «Ворскла», щоб укотре донести свої вимоги владі.
 
Полтавська область.