«Ми заговорюємо політичну реформу і все далі відходимо від системних дій». Так прокоментував заступник Голови Верховної Ради Олександр ЗІнЧенко повідомлення про те, що в парламенті вже зібрано 150 підписів під новим, п’ятим, варіантом конституційних змін. Така велика кількість законопроектів, на погляд О. Зінченка, загрожує змістовному обговоренню політичної реформи та ускладнює проходження якогось із варіантів через сесійний зал. «Втягнення України в тимчасові, частково діючі зміни не лише негативно вплине на ситуацію у сесійному залі. Ми відійдемо надовго від вирішення нагальних питань — комунальної та економічної реформи, ситуації в АПК тощо», — сказав О. Зінченко.

Заступник глави парламенту зазначив, що не підтримує пропозицію про продовження повноважень нинішньої Верховної Ради до 2007 року. Він вважає, що цей парламент має відпрацювати відведений за чинною Конституцією термін. До ідеї виборів Президента у парламенті О. Зінченко також ставиться неоднозначно: якщо глава держави матиме великі повноваження та важелі впливу, то, на думку О. Зінченка, мають бути всенародні вибори. «Головне: і яку особу обираємо, з якими повноваженнями», — сказав він.
Коментуючи бюджетний процес, заступник глави парламенту наголосив на важливості співпраці парламентських комітетів з міністерствами та відомствами. О. Зінченко відзначив, що в процесі опрацювання закону про держбюджет-2004 необхідно дуже серйозно працювати над наповненням доходної частини бюджету, а також над узгодженням усіх новацій з Податковим кодексом.
Журналісти поцікавилися у Олександра Зінченка і щодо його подальшої політичної долі у зв’язку з відходом від СДПУ(о). О. Зінченко повідомив, що фракція СДПУ(о) не пропонувала йому скласти повноваження заступника Голови Верховної Ради. Залишатися у великій політиці гравцем-одинаком він також не бажає. О. Зінченко ще не визначився, з якою партією чи політичною силою може співпрацювати. Але водночас відзначив, що залишається прихильником соціал-демократичних поглядів.