В Україні з офіційним візитом перебуває Голова Рійгікогу Естонської Республіки Ене Ергма. Мета візиту — обговорити спільні інтереси Києва та Таллінна в контексті розширення Євросоюзу і, зокрема, майбутнього вступу до нього Естонії. «Гадаю, Україна буде добрим новим сусідом», — сказала пані Ергма в інтерв’ю журналістам по прибутті до Києва.
Під час учорашньої зустрічі з Головою ВР Володимиром Литвином естонський спікер обговорила перспективи двосторонніх відносин та поділилася баченням європейських перспектив України. «Я сподіваюся, що в двадцять першому сторіччі Україна теж буде членом Євросоюзу, оскільки вона завжди і в культурному, і в географічному сенсі належала до Європи», — зазначила пані Ергма на прес-конференції. 
Точна дата вступу до Євросоюзу Естонії вже відома — травень 2004 року. Як зазначила пані Ергма, естонські колеги готові поділитися своїм досвідом, щоб Україні було легше пройти той самий шлях. Говорячи про можливий вплив на темпи приєднання до Євросоюзу угоди про створення Єдиного економічного простору, пані Ергма зауважила: «Я не думаю, що це сильно буде впливати. Україна має право приймати рішення. Якщо це допомагає Україні в економічному розвитку і не стосуватиметься українського суверенітету, гадаю, це (створення ЄЕП. — Г. Л.) не впливатиме».
На прес-конференції за підсумками зустрічі Володимир Литвин зазначив, що Україна дуже цінує досвід Естонії і прагне перевести на систематичну основу міжпарламентські контакти. Коментуючи створення Єдиного економічного простору і його вплив на євроінтеграцію, Голова ВР наголосив: «Я думаю, що все залежатиме від нас, від того, що ми вкладатимемо в це поняття. Якщо вирішуватимемо суто економічні питання і не говоритимемо про політичні, гадаю, проблем не буде».
Україна входить до 10 найактивніших торговельних партнерів Естонії. Відповідаючи на запитання кореспондента «ГУ» про вплив вступу Естонії до ЕС на двосторонню торгівлю, пані Ергма зазначила, що це питання обговорюватиметься. «Україна має вступити до Світової організації торгівлі, і нам доведеться підписати нову двосторонню угоду», — наголосила вона.
Цього ж дня естонський спікер зустрілася з членами двох комітетів ВР України — з питань європейської інтеграції та з питань національної безпеки і оборони.
Сьогодні відбудуться зустрічі Ене Ергма з Прeзидентом України та Прем’єр-міністром України.