Футбол. Кубок УЄФА. Перший раунд. Перші матчі. 25 вересня. «Камен» (Хорватія) — «Шальке-04» (Німеччина). 0:0. «Вісла» (Польща, Краків) — «Нейманген» (Нідерланди). 2:1. «Фейєноорд» (Нідерланди) — «Кернтен» (Австрія). 2:1. «Бордо» (Франція) — «Артеміда» (Чехія). 2:1.
«Гамбург» (Німеччина) — «Дніпро» (Україна). 2:1. Гамбург. «АОЛ-Арена». Арбітр — Мартін Ігварссон (Швеція).
«Гамбург»: Піккненхаген, Хоогма, Уйфалузі, Ран (Кардоса, 62), Мальтрітц, Яролім (Райнхард, 62), Махдавікія, Такахара, Барбарез, Віккі, Ромео.
«Дніпро»: Медін, Єзерський, Матюхін, Русол, Спєвак, Шелаєв (Ротань, 56), Максимюк, Михайленко (Грицай, 84), Рикун, Костишин, Венглинський.
Голи: Венглинський, 10, Хогма, 49, з пенальті, Ромео, 88.
Уже в дебюті зустрічі дніпропетровці впіймали господарів на контратаці. Отримавши довгу передачу від Рикуна, Венглинський двічі обіграв Уйфалузі і точно пробив у дальній кут.
А от після цього лише епізодами «Дніпрові» вдавалися гострі контрвипади. Та щоразу його футболістам бракувало точності, кмітливості, швидкості у прийнятті рішень. Решту часу гості стримували тиск супротивників.
Утім, «Гамбург», хоч і завершив попередній чемпіонат бундесліги на дуже високому четвертому місці, сьогодні не є суперником, від одного лише вигляду якого в його опонентів починають тремтіти коліна. Можна з ним грати, і доволі успішно. Не бажано лише помилятися і робити «подарунки». Хоч як це прикро, але дніпропетровці самі собі організували голи. У першому випадку Михайленко зіграв рукою, і господарі реалізували пенальті, а в другому — Єзерський з компанією втратили орієнтацію, закрили Медіна, і Ромео з насолодою пробив головою у порожній кут воріт.
І все-таки у Дніпропетровську все ще можна виправити і добитися бажаного підсумку. Сподіватимемося, що Євген Мефодійович Кучеревський — досвідчений наставник, ретельно проаналізувавши перший матч, зможе належно налаштувати і підготувати свою команду до виконання відповідального завдання.
* * *
Аргентинський форвард Роберто Нанні забив свого першого м’яча за київське «Динамо». Він реалізував пенальті в переможному товариському поєдинку динамівських резервістів проти білоцерківської «Росі» — 4:0. І мав принаймні ще три нагоди відзначитися.