У Кіровограді місцеві організації політичних партій та громадських організації активно виступають за створення сил територіальної оборони та встановлення блокпостів на дорогах, в’їздах до міст та в інших стратегічно важливих місцях.

Установили блокпост за ініціативи районного осередку руху опору російській агресії, сепаратизму та тероризму й на автомагістралі, що з’єднує Кіровоград з райцентром Мала Виска. Найбільшу допомогу в його облаштуванні надали жителі Новогригорівської та Олександрівської сільських рад. Саме вони і допомагають працівникам Маловисківського райвідділу міліції тут чергувати.

Обговорили питання облаштування на в’їздах до населених пунктів області спеціалізованих загороджувальних споруд і в Світловодську. До участі в нараді, що відбулася в міськраді, запросили військового комісара Світловодсько-Онуфріївського об’єднаного військкомату. Вирішили незабаром встановити три КПС (за кількістю в’їздів до міста), де нестимуть цілодобову вахту озброєні працівники міської міліції разом із добровольцями «Світловодської самооборони».

А в Олександрії створили територіальний штаб руху опору та набирають роту територіальної оборони з патріотично налаштованих олександрійців.

Планується, що організації руху опору не входитимуть до жодної з політичних партій та функціонуватимуть безпосередньо у підпорядкуванні Міністерства оборони України.

Кіровоградська  область.

 

Фото «Першої електронної газети».