У місті Бровари вирубано 40 дерев без дозволу відповідної екологічної служби і навіть без погодження з міським екологом. Знищення зелених насаджень, руйнування металевої огорожі в центрі міста, спроба побудувати станцію технічного обслуговування викликали у броварчан обурення. Вони звернулися до депутата міської ради, різних інстанцій з вимогою не будувати вибухонебезпечний об’єкт (автозаправка вже горіла), припинити вирубування зелених насаджень.
Прокуратура міста Бровари 21 квітня ц. р. порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 ККУ щодо заступника міського голови Олександра Дьяченка. Причина — зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб усупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки. Підставою для порушення цієї справи стало те, що О. Дьяченко незаконно видав ордер на знищення зелених насаджень по вулиці Київській, внаслідок чого навколишньому природному середовищу завдано шкоди на суму 40 тисяч гривень.
На початку серпня справу було передано до Броварського місцевого міського суду. Санкція ч. 2 ст. 364 ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. На жаль, слухання справи... не відбулося. Днями громадськість міста дізналася про те, що справу з суду забрала прокуратура Київської області, а Генеральна прокуратура України її... закрила.
А тим часом місто Бровари наповнюється різними чутками. Одні подейкують, що за закриття справи розрахувалися квартирами, інші кажуть, що земельними ділянками, треті — зеленими купюрами.
3 червня ц. р. кримінальну справу порушено також проти міського голови Віктора Антоненка за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 ККУ за службовий підлог, тобто за внесення службовою особою до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей, а також оформлення і видачу свідомо неправдивих документів. Йдеться про видачу комерційній структурі ТОВ «Будівельний альянс» офіційного документа — рішення сесії міської ради, якого депутати міської ради не приймали. Ця структура мріє відчикрижити у Броварах 25 гектарів землі і побудувати на них розподільчо-складський комплекс, а простіше кажучи, оптові склади. Такого добра в Броварах вистачає.
Компетентні люди кажуть, що справу В. Антоненка суд також не розглядатиме. Її чекає така сама доля, як і справу О. Дьяченка.
Надія Грицькова.
P. S. Редакція запропонувала міському голові Броварів Віктору Антоненку висловити свою точку зору на події. Віктор Олександрович пообіцяв це зробити після завершення судового розгляду.
Редакція звернулася також до Генпрокуратури України з проханням з’ясувати всі обставини справи, пов’язані з О. Дьяченком.