Дуже популярний нині російський олігарх і колекціонер футбольних та хокейних клубів Роман Абрамович — якийсь дивак. Чомусь він не хоче купити житомирське «Полісся» або хокейний київський «Сокіл». А от після придбання лондонського «Челсі», ставши головною дійовою особою британського футбольного ринку, пан Абрамович звернув увагу і на хокей. За інформацією газети «Ванкувер Сан», російський магнат намагається придбати клуб НХЛ «Ванкувер Кенакс».

Як інформують журналісти канадського видання, Роман Абрамович уже телефонував власникові «Кенакс» Джону Маккоу, щоб з’ясувати, чи можна купити команду, у якої фінансове становище нині не найліпше.

Утім, у найближчому оточенні Маккоу цю інформацію поки що спростовують. Його представник заявив, що розмови з Абрамовичем ще не було. Однак він сказав: «Коли російський ведмідь постукає, то його почують».

Тим часом у Канаді переконані, що інтерес до «Ванкувера» в Абрамовича з’явився після провалу переговорів із представниками іншого клубу НХЛ — «Даллас Старз». На сьогодні пан Абрамович володіє більшістю акцій футбольного клубу «Челсі», а ще — омського хокейного клубу «Авангард». До речі, саме із сибіряками Роман Абрамович уперше випробував себе на спортивному ринку. Саме йому вдалося запросити до Росії уславленого чеського тренера Івана Глинку, а нинішнього року — хокеїста Олега Твердовського (до речі, вихованця українського хокею). Втім, минулий сезон для омичів завершився не дуже вдало. За підсумками російського плей-оф, «Авангард» посів лише четверте місце.

Свідченням того, що російська хокейна суперліга за фінансовим становищем стає конкурентом НХЛ, є переходи до неї зірок із-за океану. Ми вже згадали Твердовського. Вже другий сезон виступає за магнітогорський «Металург» наш Дмитро Христич. Запрошують до Росії енхаелівців Віктора Козлова, Сергія Гончара та Дайнюса Зубруса. А ті готові обговорити умови.

І от нова інформація. Нібито один з найкращих бомбардирів НХЛ останніх років, хокеїст з найвищою у світі зарплатою Яромир Ягр наступний сезон може провести також у Росії. Як стверджують працівники відомої агентської компанії ІMG, у приїзді Ягра найбільше зацікавлений московський ЦСКА.