Майже вісім мільйонів гривень на придбання нового комунального транспорту вже нинішнього року збирається витратити муніципальна влада Херсона. 

З них чотири мільйони підуть на придбання чотирьох нових пасажирських автобусів, обладнаних пандусами для заїзду інвалідних візків та полегшення входу-виходу людям із обмеженими фізичними можливостями. Таких автобусів уже є шість, але для обласного центру цієї кількості недостатньо. Ще 3,8 мільйона міськраді пропонують витратити на новий річковий трамвай. Він забезпечуватиме перевезення пільговиків на їхні дачі у пониззі Дніпра. Раніше їх обслуговували коштом держбюджету, але фінансовий тягар перекладають на місцеві громади, от у місті й готуються взяти його на себе.

Транспортні ініціативи керівництва міськради херсонці зустріли схвально, їх готові підтримати депутати. Однак головним залишається питання, чи нашкребуть у міській скарбничці чималеньку суму потрібних інвестицій. Адже планувати можна що завгодно, та фінансова криза часто-густо вносить в оптимістичні плани песимістичні корективи.

Херсон.