Новий законопроект змін до Конституції України, який передбачає проведення виборів Президента у 2004 році та продовження повноважень Верховної Ради, що нині діє, до 2007-го, найближчим часом може бути направлений до Конституційного Суду. Про це журналістам повідомив постійний представник Президента в парламенті Олександр ЗадорожнІй.
Він наголосив, що новий законопроект підписали 173 депутати. Цього разу, за його словами, не ставили за мету зібрати якомога більше підписів, а обмежилися лише необхідною кількістю в 150 голосів.
О. Задорожній сподівається, що висновки КС стосовно нового законопроекту будуть подані до парламенту майже одночасно з висновками щодо попереднього, розробленого з участю адміністрації Президента й підписаного 292 депутатами.
Водночас Олександр Задорожній підкреслив, що Президент України Леонід Кучма не висловлював жодної думки про цей законопроект. А переговори між членами парламентської більшості й представниками опозиційних партій тривають, бо постійно постають питання, які потребують узгодження. Зокрема, суперечки спричинюють положення про пропорційні вибори, позбавлення депутатських повноважень у разі виходу з фракції, за списками якої народного депутата було обрано до парламенту, та строки проведення виборів.
Проте представник Президента не виключив можливості появи ще одного законопроекту змін до Конституції.