Печерське райуправління міліції Києва порушило кримінальну справу за фактом надходження анонімного дзвінка з повідомленням про те, що нібито готується замах на народного депутата України Юлію Тимошенко, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».
Минулої неділі до київської міліції надійшов анонімний дзвінок про те, що на Ю. Тимошенко готується замах. Пізніше було встановлено, що телефонували з телефону-автомата на Кріпосному провулку. Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», до приймальні Ю. Тимошенко зателефонував черговий міського управління міліції підполковник Сергій Сергєєв і в розмові з помічником депутата повідомив, що надійшла інформація про підготовку замаху на Юлію Володимирівну. У зв’язку з цим правоохоронні органи вважають за потрібне попередити одного з лідерів української опозиції про ймовірну загро яку життю. В прес-службі Ю. Тимошенко не коментують цей інцидент.
За словами начальника Центру громадських зв’язків МВС України Олександра Зарубицького, співробітники міліції під’їхали до офісу Юлії Тимошенко і запропонували їй охорону. Однак депутат відмовилася.
Кримінальну справу порушено за статтею 259 частиною 1 Кримінального кодексу України — свідомо невправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.