Сучасне українське суспільство переживає складний і суперечливий період своєї історії. В усіх сферах життя відбуваються кардинальні зміни. А українські політики й досі діють за принципом проб і помилок. Та й рівень політичної культури суспільства бажає кращого. Саме тому непересічна роль політичної науки стає зрозумілою.
Проте результати наукового пошуку не завжди стають предметом уваги фахівців і зацікавленої громадськості. Причина проста — бракує видань, на сторінках яких учені-політологи можуть оприлюднювати результати своїх досліджень, вести наукову полеміку.
Український центр політичного менеджменту та Інститут політичних і етнонаціональних досліджень НАН України вирішив заповнити цю прогалину.
Нещодавно побачив світ перший номер журналу «Політичний менеджмент». Журнал вміщує не тільки матеріали з політичного менеджменту, а й державного управління, місцевого самоврядування, публікації з історії вітчизняної і зарубіжної політичної думки, проблем підготовки фахівців-політологів та багато іншого.
Цікаво, що журнал не є комерційним. Увесь наклад, а це приблизно 1000 примірників, надсилатиметься безкоштовно до найбільших бібліотек, профільних наукових установ і кафедр вузів, органів державної влади та управління.
Засновники запросили до співпраці вчених і молодих дослідників, й упевнені, що на сторінках журналу завжди знайдеться місце для творчого діалогу.