Господарства Криму планують засіяти 430 тис. га, хоча в серпні збиралися зайняти під новий урожай зернових 502 тисячі.
До нестачі власної якісної техніки і добрив, зниження родючості земель, низької агрокультури, дорожнечі пально-мастильних матеріалів додався дефіцит насіння. До того ж окремі керівники господарств намагаються зменшити розміри озимого клину, що може призвести до значного недобору урожаю зерна.
Підготовку до сівби озимих мав би актуалізувати цьогорічний 38-відсотковий недобір зерна. Та нинішній прикрий досвід врахували не скрізь. Підготовчі роботи найгірше проводять у Бахчисарайському, Білогірському, Джанкойському районах. У Красноперекопському, Роздольненському, Сакському і Чорноморському — серйозні проблеми з насіннєвим матеріалом, при тому, що страхові фонди не створено, хоча нині закуповують насіння на півострові сім областей.
Усі потерпають від нестачі пально-мастильних матеріалів, ціна на які безпідставно зростає щодня. Спекулятивні ігри торговців дизельним паливом тривають. Хоча Рада міністрів Криму сподівається на узгодження дій з провідними операторами нафтового ринку стосовно цін і поставок пального для сільського господарства.
Крим.