Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 9-й тур.
«Металург» Д — «Борисфен». 2:0. 6 000 глядачів. Голи: Деметрадзе, 76, Олексієнко, 90+2. На 90+1 хвилині бориспольця М. Стояна вилучено з поля (за нецензурну лайку на адресу партнера).
«Таврія» — «Дніпро». 0:2. 14 500 глядачів. Максимюк, 72, Рикун, 85.
«Іллічівець» — «Карпати». 2:1. 8 400. Бабич, 66, Конюшенко, 69 — Кабанов, 51.
«Ворскла-Нафтогаз» — «Металург» Зп. 1:0. 9 000. Швецов, 39.
«Оболонь» — «Шахтар». 3:4. Мазуренко, 6, Міщенко, 35, Каряка, 90+3 — Брандао, 39, 90+1, Гай, 43, Вукич, 49.
«Чорноморець» — «Арсенал». 1:1. 12 500. Косирін, 73 — Островський, 32.
Волинь» — «Кривбас». 2:0. 6 000. Сачко, 65, 76.
«Динамо» — «Зірка». 2:0. 3 000. Мілевський, 23, Гусєв, 78. Склад господарів: Рева, Алессандро (Пеєв, 56), Мелащенко (Гусєв, 78), Каддурі, Чернат, Рінкон (Гіоане, 63), Онищенко, Мілевський, Гавранчич, Саблич, Юссуф.
Знаючи «Оболонь» як колектив безкомпромісний, багато хто сподівався, що «пивовари» здатні на сенсацію. І спочатку в матчі киян з «Шахтарем» така думка мала неабияке підтвердження. Адже, забивши два красиві м’ячі, господарі на 35-й хвилині повели перед — 2:0. Спершу Мазуренко ефектним обвідним ударом зі штрафного відкрив рахунок. А потім Міщенко завершив швидку комбінацію.
Можливо, за такого перебігу подій оболонцям варто було б спробувати збити темп, відтягти більші сили до оборони. Але вони діяли навпаки. Та грати з «Шахтарем» у відкритий футбол сьогодні може собі дозволити не кожний. Коли розпочався другий тайм, гості вже вийшли вперед. А в додані арбітром до основного часу хвилини команди обмінялися влучними ударами. Що свідчить про неабияке напруження і бойовий характер зустрічі.
«Шахтар» виграв геть усі матчі в нинішньому чемпіонаті. Прекрасний темп, чудовий результат! А ми бажаємо йому успіху і в завтрашньому поєдинку Кубка УЄФА в Бухаресті проти місцевого «Динамо».
Чемпіон приймав одного з аутсайдерів. Слід віддати належне футболістам «Зірки». Вони старалися з усіх сил. І киянам було нелегко зламати опір суперника, котрий намагався гостро контратакувати. Спершу гра динамівців не відзначалася злагодженістю. І це не дивно, бо в їхньому стартовому складі було лише кілька гравців, котрі мають постійне місце в «основі». Зрозуміло, що Олексій Михайличенко в зустрічі не з найсильнішим суперником дав можливість резервістам показати себе в дії.
Хоч плач, не щастить Мелащенкові, якому не закинеш у пасивності. Та от з реалізацією у нього вкрай кепсько. Олександр мав принаймні чотири нагоди забити. Але не скористався жодною. А от Гусєв, щойно вийшовши на заміну, вже другим дотиком до м’яча забив гол.
Уперше у складі основної команди з’явився 19-річний нігерійський півоборонець Атанда Юссуф. Провів він весь матч, дуже старався. Він технічний і з хорошим пасом.
Серед інших матчів туру варто відзначити виїзний успіх «Дніпра» на оновленому стадіоні в Сімферополі. Нарешті смак перемоги відчула «Волинь». Принциповий поєдинок в Одесі між «Чорноморцем» та «Арсеналом» завершився нічиєю. У господарів знову відзначився Косирін, котрий очолює бомбардирські перегони. На рахунку Олександра сім м’ячів.
В. Б.