З цим запитанням до столичної влади звертаються вихованці, їхні батьки і викладачі Київської дитячої школи мистецтв № 2 імені Вериківського. Сьогодні всі зусилля педагогічного колективу спрямовані на те, щоб відстояти будинок свого навчального закладу. Річ у тім, що на «місце під сонцем», яке займає школа мистецтв на вулиці Ярославів Вал, зазіхають дяді-бізнесмени.

Спочатку низкою розпоряджень і Київміськради, і Президента України було вирішено добудувати споруду дитячої школи мистецтв, щоб у дітлахів з’явилися сцена й актовий зал. На жаль, ці резолюції через відсутність фінансування так і залишилися на папері. Однак з’явилася «альтернативна» пропозиція: ділянку, що з давніх-давен призначалася навчальному закладові, передати бізнес-структурі, а саме ТОВ «Альянс-Центр», для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-торговельного центру. А тепер комерсанти претендують уже на весь будинок, у якому розміщується дитяча школа мистецтв № 2. А її маленьким господарям пропонують перебратися на вулицю Воровського і зайняти приміщення, де до пожежі  було розташовано міське педучилище. До речі, для його відновлення й капітального ремонту будинку потрібно років п’ять і 12 мільйонів гривень.

З проханням вирішити це питання до голови Київської міської державної адміністрації пана О. Омельченка зверталися і Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, і народні депутати. На жаль, справа не зрушила з місця. Сьогодні викладачі дитячої школи мистецтв не тільки навчають своїх маленьких вихованців азам музичної грамоти й образотворчого мистецтва. Вони намагаються розібратися в премудростях законодавчих рішень влади, зрозуміти їхню логіку і все-таки відстояти права на свою альма-матер.