Лідери найчисленніших депутатських фракцій у Верховній Раді — «Нашої України» Віктор Ющенко і комуністів Петро Симоненко — критикують новий законопроект про політреформу, що його розроблено парламентською більшістю.
Як повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», лідер фракції «Наша Україна» Віктор Ющенко в інтерв’ю журналістам вкрай негативно оцінив новий варіант законопроекту про зміни в Конституції, зазначивши, що він концептуально нічим не відрізняється від попередніх варіантів. «Концепція така, щоб у цій країні не відбулося чесних виборів», — сказав В. Ющенко. Лідер «Нашої України» також підкреслив, що подовження повноважень чинного парламенту на рік — до 2007 року, виглядає «як сувенір депутатам». «Для еліти — це приниження», — вважає він.
Лідер фракції КПУ Петро Симоненко висловився проти подовження повноважень чинної Верховної Ради до 2007 року, оскільки вважає це «своєрідним підкупом народних депутатів». Лідер комуністів ще не визначився щодо свого ставлення до норм про обрання Президента парламентом у 2004 році, однак підкреслив, що після того, як законопроект буде зареєстровано у парламенті, фракція КПУ визначить своє ставлення до цього документа.