Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що законопроект про внесення змін до Конституції, розроблений парламентською більшістю, можливо, внесе стабільність у парламентське життя і президентську кампанію. Таку думку він висловив журналістам під час офіційного візиту до Бельгії та Нідерландів.

Коментуючи на прохання агентства «Інтерфакс-Україна» заяву координатора парламентської більшості щодо розробленого нового законопроекту про внесення змін до Конституції, В. Литвин повідомив: «Я думаю, що це стимул для депутатів, щоб вони прихильно поставилися до законопроекту, хоча, можливо, розрахунок такий, що це внесе певну стабільність у парламентське життя і, по суті, президентську кампанію». Він також підкреслив, що розуміє, що в цій ситуації Конституційний Суд зіштовхнеться з певними складностями, оскільки відповідно до затвердженої раніше парламентом процедури направлення законопроекту до КС під цим документом мають бути зібрані підписи 150 депутатів, а потім його може бути направлено до КС за підписом Голови Верховної Ради, або ж депутатами, що зібрали підписи під документом.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин і Президент Палати представників Бельгії Герман де Кроо обговорили проблеми міжпарламентського співробітництва, що стосуються, зокрема, надання допомоги Україні у питаннях адаптації українського законодавства до законодавства Європейського союзу. Як повідомляє Інформаційне управління ВР, коментуючи результати зустрічі, глава українського парламенту зазначив, що йому «приємно було чути, що об’єднаної Європи не буде без України». Він також заявив: «У нас є всі підстави для поглиблення двостороннього співробітництва», оскільки у Бельгії «колосальні можливості» для інвестування в українську економіку. «Це для нас дуже важливо», — підкреслив Голова ВР. В. Литвин запросив Г. де Кроо відвідати з офіційним візитом Україну.

У Брюсселі Володимир Литвин також зустрівся з Президентом Європейського парламенту Петом Коксом і Генеральним секретарем Ради Європейського союзу Хав’єром Соланою.

Учора Голова Верховної Ради України прибув до Королівства Нідерландів. В Амстердамі відбулися його зустрічі з віце-прем’єр-міністром, міністром фінансів Нідерландів Герритом Залмом, Президентом Палати представників Генеральних штатів (парламенту) Франсом Вейсгласом і віце-президентом Сенату Генеральних штатів М. Бірман-Беукема то Ватером, міністром закордонних справ Яапом де Хооп Схеффером.