Сьогодні розпочинається офіційна реєстрація кандидатів на посаду Київського міського голови та депутатів Київської міської ради, вибори яких відбудуться 25 травня.
Відповідно до календарного плану основних організаційних заходів із підготовки та проведення позачергових виборів, реєстрація триватиме до 30 квітня. Рішення про реєстрацію міська виборча комісія має ухвалити не пізніше першого травня включно.
Нагадаємо: відповідно до закону про місцеві вибори, помилки і неточності, виявлені в поданих на реєстрацію документах, підлягають виправленню і не є підставою для відмови в реєстрації кандидата в депутати.
Крім того, Центральна виборча комісія встановила розмір грошової застави для кандидатів. Так, відповідно до постанови ЦВК №301 від 17.04.2014 р., розмір застави для кандидата на посаду Київського міського голови становить 51 964 гривні, стільки ж мають сплати кандидати в депутати, висунуті в багатомандатному виборчому окрузі. Водночас розмір застави кандидата-мажоритарника становитиме 866 гривень. Відповідно до закону про місцеві вибори, грошова застава повертається кандидату в разі обрання міським головою або депутатом міської ради. В інших випадках грошова застава не повертається і перераховується територіальною виборчою комісією до місцевого бюджету.
Вл. інф.