Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з лауреатом Нобелівської премії, академіком Академії наук Російської Федерації Жоресом Алфьоровим. Було обговорено роль парламентів у створенні бази для розвитку науки, а також питання співпраці вчених двох країн.
«Розвиток економіки нині неможливий без фундаментальних досліджень у галузі високих технологій і подальшого впровадження їх результатів у промисловість. Найбільша цінність наших країн — інтелектуальний потенціал наших народів», — підкреслив Ж. Алфьоров.
Голова Верховної Ради також відзначив стратегічну важливість фундаментальних досліджень і відніс фінансування вітчизняної науки до першочергових проблем, що потребують рішення. Як повідомили в Інформуправлінні ВР, Володимир Литвин доручив організувати зустріч керівництва Комітету ВР з питань бюджету й інших профільних комітетів з керівництвом НАН України за участю представників Мінфіну для уточнення показників держбюджету-2004 і приведення їх у відповідність з реальними потребами української науки.