Угоду про програму розвитку підприємств транспортного комплексу підписано на спільному засіданні колегії Міністерства транспорту України та Львівської облдержадміністрації.

Вражаючі цифри, оприлюднені Міністром транспорту Георгієм Кірпою і головою облдержадміністрації Олександром Сендегою, дають підстави очікувати високого злету економіки області. Адже в наступні чотири роки в розвиток інфраструктури регіону надійдуть мільярди гривень. Такі угоди вже діють у Донецькій, Луганській, Закарпатській областях. Як відзначив Георгій Кірпа, для транзитних перевезень Львівщина має ключове значення. Наприклад, уже наступного року стане до ладу Сихівський шляхопровід — довгобуд, якому понад 14 років. У нього Міністерство транспорту вкладає 25 мільйонів гривень.

— Усе робимо швидко, щоб надолужити упущене в перші роки незалежності, — наголосив міністр.

Колегія супроводжувалася пікетом представників Державного авіапідприємства «Львівські авіалінії», котре не погоджується з рішенням Мінтрансу. За словами Г. Кірпи, реорганізацію львівського авіапідприємства зорієнтовано на залучення інвестицій для розвитку техніки.

Відповідаючи на запитання журналістів, Г. Кірпа висловив свою точку зору стосовно договору про Єдиний економічний простір. Він вважає, що державам СНД потрібний єдиний ринок збуту і договір не позначиться негативно на євроінтеграції.

Львів.